Skip to content

Projektil – Ett bokcafé är möjligt

2011 August 5

Augustikampanj – “Ett bokcafé är möjligt”

Visst vore det fantastiskt med en öppen lokal för vänstern i Uppsala. En plats för diskussioner, studier eller bara gammalt hederligt häng. En vänsterbokhandel med ett brett utbud av fack- och skönlitteratur, såväl intellektuell som lättillgänglig, anarkistisk som vänsterpartistisk, feministisk som antirasistisk. En mötesplats för gamla och unga, reformister och autonoma, aktivister och nyfikna. 

I en stad där gentrifieringen bara accelererar, där kulturföreningars resurser omfördelas till politiskt neutral idrott och där moderaterna styr kommunfullmäktige kan något sådant framstå som en dröm, något som den samtida kapitalismen aldrig kan tillåta sig rymma. Men drömmen är på väg att bli sann.

Den fristående kulturföreningen Projektil har bara funnits i ett drygt halvår men vi är på god väg mot att kunna öppna ett socialistiskt bokcafé, vilket är vårt syfte, redan nu under hösten 2011. Men inget är gratis under kapitalismen; för att nå ända fram behöver vi din hjälp.

Under augusti månad ber vi alla med hjärtat till vänster och ekonomisk möjlighet att fråga sig om en är beredd att göra en insats för att förverkliga bokcafét. Vi hoppas och tror att vi kan få in 10 000 kr på en månad, vilket skulle motsvara 100 kr från 100 kamrater. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

DELTA I KAMPANJEN 

 • Sätt in en valfri summa pengar på plusgirokonto 58 84 97-8, märk donationen ”donation”.
 • Sprid ordet! Bjud in till facebookeventet, länka, twittra, blogga och kanske till och med prata med dina vänner.

Event på facebook: https://www.facebook.com/event.php?eid=220928881286753

En affisch man kan skriva ut och sprida: http://dropbox.jobjorn.se/projektil.pdf

2 Responses leave one →
 1. jeffer permalink
  August 5, 2011

  Skulle inte piratpartiet och ung pirat kunna gå in i samarbete för ett café? Bredda lite. PP är ju också rebeller :-)

  Visserligen ingår många ultraliberaler i PP, men när det gäller immaterialrätt är ju individuell frihet nästan liktydigt med socialism – alla ska ha lika tillgång till allt. Man skulle kunna ha en vänster- och högerhörna, med slopad upphovsrätt som gemensam nämnare.

 2. August 9, 2011

  Ja, jag arbetar för att immaterialrätt och informationsfrågor ska bli en del av teorin vi diskuterar. Målet just nu är att ha en bokcirkel på Söderbergs “Allt mitt är ditt” till hösten. Det det står och faller på är huruvida jag hinner förbereda den. Men i immaterialrättsfrågor har vi definitivt sympatisörer i föreningen. Jag inräknat, såklart.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS