Skip to content

Hur hockeybloggande äger rum

2011 September 5

Igår upptäckte twitter hur “Pettersson” på Hockeysveriges bloggar skrivit ett grymt kvinnofientligt inlägg om hur kvinnor egentligen bara är sämre på allting. Folk blev upprörda och gick vidare, tills folk började upptäcka fler av hans inlägg. Jag tänkte att jag skulle dokumentera, presentera och bevara dessa inlägg, för att visa lite på hur en ung mans tankar kan se ut. Nåväl, vi börjar framifrån:

Män vs. Kvinnor

Satt och tänkte på det häromdagen. Det här med att kvinnor generellt är sämre än män på det mesta och att det ju helt enkelt är så det är, men att det liksom inte är tillåtet att riktigt nämna det eftersom kvinnor givetvis inte vill att det ska vara så.

Alla ska ju vara lika bra oavsett kön. Även om det inte är så.
Hade det varit så hade ju ingen behövt påtala att det faktiskt är så, utan det hade ju fallit sig naturligt. Eller hur?

Till vardags används ju kvinnor till att göra hushållssysslor. Det är vad vi liksom tycker att dom är bäst på när det kommer till praktiska saker. En del av dom funkar rätt okej att försöka prata med och så också, men i regel sköter man ju det med någon vän av manligt kön eftersom män är bättre även på sånt.

Men så slog det mig. Det här med klassiska saker som kvinnor gör. Diska, laga mat och städa.
Av dom tre grejerna så är ju kvinnor generellt inte ens bäst på det. Det funkar i ett hushåll för att mannen helt enkelt inte vill eller orkar.

Men fakta är ju att går du in på olika restauranger och kollar köket, så är det oftast en man som fixar din mat. När det kommer till “stjärnkockar”, så är det ju betydligt fler män än kvinnor i den positionen.
Så när män vill laga mat, så är dom bättre än kvinnor. På det också.

Samma sak om du kollar vem som står och diskar på den typen av ställen. Jodå, oftast en man. Oftast en ganska skabbig man som troligen hade varit uteliggare om han inte haft det jobbet. Men likväl, en man.

Städa däremot tycks vara ett kvinnojobb på riktigt. Där tror jag faktiskt kvinnor är bättre även på proffsnivå. Det vet jag från alla hotellövernattningar jag haft. Det har i 99 av 100 fall varit en kvinna som kommit och städat.
Enda gången jag sett en man var i Los Angeles.

Och just dom här grejerna med att män, på proffsnivå, är uppenbart bättre än kvinnor på att göra “kvinnosysslor” är ju anmärkningsvärt.
För det är ju inte så att det är samma åt andra hållet. Att om du går in på en bilverkstad så kommer du mötas av en övervägande del kvinnor som lagar din bil. Eller om du ringer efter datorhjälp, så kommer det hem en kvinna och hjälper dig.

Och nej, det här handlar inte om att män förfördelas på arbetsplatsar. Även om vi nu är många som så gärna vill tro att det är så. De senaste 20 årens hets om “alla är lika bra” har ju lustigt nog inneburit att det är fler kvinnor på fel poster än det borde vara. På grund av kvoteringen. På grund av att vissa ställen vill slippa all jakt på “kvinnohatare”.

Men jag förstår att kvinnorna själva, som inte gärna vill se sig som det sämre könet, vill greppa halmstrån och bortförklara allt det som skrivs här med att det är samhällets fel att det är som det är. För det finns ju inga andra motargument som håller. Därför är det enklast att bara skylla på det och fortsätta låtsas att man – generellt – är lika bra.

Jag själv har en rätt okej balans i mitt eget förhållande. Jag är bättre på det mesta, men hon är bra på det jag inte orkar bry mig om. Jag hade varit bättre om jag hade velat, men ibland måste man ju avstå saker för att öka självförtroendet hos andra. Så det är en rätt bra synk.

Många vill gärna kalla såna med den här typen av åsikter för mansgrisar. Trots att det bara är sanningen, medan då versionen om hur jämnbra alla är känns en smula överdriven.

Själv har jag tre döttrar. Och nej, jag förklarar inte för dom att dom är sämre än killar. Allt är ju, sm sagt, generellt och det finns ju mycket som talar för att dom om dm bara vill kan vara just bland dom tjejer som är bättte än många män.

Vad jag vill ha sagt med det här, undrar ni? Ingenting alls. Jag bara kör.

Skärmdump här. Och det är ju sant. Han har ju en logik. Enligt den logiken skulle man nog också kunna konstatera att kineser från landsbygden är överlägset bäst på att montera elektronik och att historien bevisat att mörkhyade människor är bäst på att plocka bomull. Men sådant får man väl inte säga i det här landet.

Sedan skrev han lite om homosexuella:

Varför jagar vi bögar?

Läste något gnägg i Aftonbladet nyss där man beklagade sig över att det inte finns några bögar bland elitfotbollspelarna i Sverige. Inga som är det öppet iallafall.

Men varför måste det finnas det? Varför är det viktigt? Varför gör man ens enkäter eller har krav på att alla ska berätta vilken sexuell läggning man har?

DÄR kan jag mer tycka att man har ett problem isåfall. Att man ens gör undersökningar för att ta reda på om det finns eller inte finns bögar i svensk elitfotboll.

Allt för att kunna få fram att det är hemskt att det saknas bögar i svensk fotboll. Eller saknas folk som vågar erkänna det.

Men vet ni en annan sak som saknas i svensk elitfotboll? Det saknas tjejer. Inte en enda tjej har någonsin spelat allsvensk fotboll eller fotboll i den svenska andraligan.

Är inte det lite grann samma sak? Bögar kanske helt enkelt, likt tjejer, inte är bra nog att ta sig till elitfotbollen i Sverige. Slumpen kanske har gjort att det är så?

Tänk att man 2010 kan vara så trångsynt att man måste sitta och räkna bögar som en egen sorts människor och beklaga sig över att det saknas bögar i svensk fotboll och att det skulle vara ett problem.

Har någon frågat hur många bisexuella grabbar som spelar i Allsvenskan?

Sen kommer vi ju aldrig komma ifrån att homosexualitet är något onaturligt. Det spelar ingen roll hur mycket vi PK:ar om att det är naturligt, så kommer det aldrig vara naturligt att vara bög eller flata.

Världen skulle med största säkerhet gå under om alla skulle bli homosexuella. Om inte annat skulle världen bli lika inavlad som Leksand och Skellefteå när det ska spermadoneras och provrörsbefruktas kors och tvärs.

Så mycket är ju givet.

Människan är liksom skapad (av Gud) för att kunna producera sig själv vidare via sexuellt umgänge mellan man och kvinna. Inte mellan man och man eller kvinna och kvinna. Då hade alla varit likadant skapade, nämligen.

Men att det saknas bögar i svensk fotboll och få det till ett problem. Jag vet inte jag. Är damallsvenskan bättre för att det finns en mängd öppna flator i sporten? Gör det den bättre? Gör det den sämre?

Jag fattar inte hetsen. Låt folk vara idrottare rakt av. Skit i vad dom råkar ha för sexuell läggning. Hur är den relevant för deras idrottsutövande?

Varför ens lägga fokus kring en idrottares sexuella läggning eller hur många bögar eller flator det finns inom toppidrottarna i en specifik sport?

Vet inte ens hur många öppet bögiga hästhoppare det finns i världen. Är dom så jäkla många fler än fotbollspelarna? Eller gör man inte ens undersökningar i områden som hästhoppning och konståkning för att det är för nedsättande och diskriminerande mot sporterna?

Varför jagar vi aktivt efter att få någon elitfotbollspelare att “gå ut” med att han är bög och visa allmänheten att det minsann går att vara bög och spela fotboll på elitnivå?

Varför är det viktigt för samhället?

Går det att spela fotboll och vara pedofil, exempelvis? Vad vet vi om den saken?
Det är ju också en… ja, vad vi kan kalla för “annorlunda koppling” i hjärnan.

Att istället för att tända på kvinnor eller män, så råkar du tända på barn.
Det finns ju ett visst antal procent sådana människor i världen också.

Spelar sådana fotboll på elitnivå?

Kan vi jaga rubriken “Jag är pedofil – men kan spela på elitnivå ändå”?

För om man väljer att leva enligt devisen att det finns en “rätt” läggning, så är ju den att dra sig till det motsatta könet. I den världen är det en felkoppling när du är bög/flata och en annan felkoppling när du är pedofil… må sen vara så att den ena är olaglig och den andra inte är det, men i sammanhanget – rent felkopplingsmässigt – är det ju irrelevant.

Men på alla sätt och vis känns det väldigt underligt att vi springer runt och jagar efter idrottares sexuella läggning.

Som att idrotten skulle bli bättre på sikt för att en stjärna kom ut och sa att han var bög. För då skulle alla andra bögar också börja våga spela fotboll, eller hur tänker man?

“Åh, den stjärnan är bög och fotbollspelare, då vill jag också vara det”.

Skärmdumpar här. Och det är ju sant. Om man utgår ifrån att sex mellan män och kvinnor är “rätt” läggning, då är ju homosexualitet och pedofili lika mycket “felkopplingar”. Ja, då är det ju fel att onanera också – att ha sex med sig själv. Men sådant får man antagligen inte säga i det här “feministiska” PK-landet.

Pettersson gav sig in i debatten om kvinnliga bilförare också. ‘Vilken debatt då?’, undrar ni. Jo, den vi hade rätt länge sedan, när folk fortfarande tyckte att det var något konstigt.

Han är min idol

Andrej Arsjavin är en av mina idoler på fotbollsplanen. Ni minns, han som förnedrade Sverige i EM senast det begav sig. Numera spelar han i Arsenal, som för all del är ett skitlag.

Men Arsjavin gör sitt för att det ska bli kul ändå. Idag finns en intervju med honom i Daily Mail där han ger sin syn på kvinnliga bilförare – och han är skön.

“Vi behöver bygga nya vägar åt kvinnor. Varför? För aldrig vad man ska förvänta sig av en kvinnlig bilförare. Ser du en bil som beter sig konstigt, svirar och gör konstiga saker innan du ser föraren, så vet du att det är en kvinna. Alltid en kvinna”

Skärmdump här. Om någon kör dåligt är det en kvinna. Alltid en kvinna. Sedan försöker de mörka det genom att producera statistik om att flest bilolyckor orsakas av män. Men sådant får man inte säga i det här känsliga landet. Då kommer CIA och hämtar en.

Men porrbranschen, där är det intressant att diskutera arbetsmarknadspolitik.

Porrbranschen

Jag har motivationsbrist idag. Också. Less. Så jag slänger in det här inlägget som jag tänkte dra redan förra veckan men då hittade jag vettigare saker att skriva om istället.

Det sägs att det är förnedrande för kvinnor att vara med i p-filmer. Ryskan såg Oprah förra veckan och det förklarades där att en del av dom tjänar runt 5000 dollar i veckan för sitt arbete. Betydligt jävla mycket mer än killarna gör.

Där kan man snacka om lönediskriminering åt “andra hållet”. Det brukar ju gormas som fan när det är åt andra hållet, och då tycker jag att det kan vara på sin plats att hylla det när det nu finns en bransch där det är samma åt kvinnornas fördel.

Istället gnäller PK-folket på att det är så hemskt att kvinnorna ska behöva göra såna här saker.

5000 dollar. I veckan!!
Och då jobbade man tre dagar per vecka för att få dom summorna.

Total årslön var runt 200 000 dollar. Det innebär kort och gott 40 veckors arbete på ett år (12 veckors semester, vem kan skryta med det?) och tre arbetsdagar per vecka (återigen, vem har det så bra?).

Man tjänar ju i princip lika mycket på ett år som en helt okej elitseriespelare i hockey och då har man betydligt längre semester och bra mycket färre arbetsdagar.

Jag har svårt att förstå dom som tycker att det är synd om det här folket.
Dom det är synd om är dom stackars killarna som har samma arbete men får så brutalt mycket mindre pengar.

Skärmdump här. Ja, det är ju konstigt det här med kvinnors löner. Varför ska kvinnor få högre lön när de är sämre? Helt sjukt i huvudet jag vet men jag vet varför. Det är för att alla tycker synd om kvinnorna i porren. Gör man inte det är man inte PK, och därför kommer en massa människor och kräver att de ska få högre löner. Men det får man väl inte säga i det här känsliga landet? Vem bryr sig om männen som diskrimineras och inte får lika hög lön? Ingen, men det får man inte bry sig om i det här landet.

Självklart skrev han “lite logiskt” om mörkhyade människor också.

Det var verkligen mörkt

Kolsvart i Paris just nu. Fabbe Fognini lackade ur när man bestämde att spela vidare två gem till i matchen mot hemmaidolen Gael Monfils.

Han ville själv lira vidare först, 4-4 i femte set, men när hans tränare gormade om att bryta ändrade han sig. Käftade som en femåring om att avsluta, men man skulle ändå fortsätta.

Han lyckades hålla sin serve, trots att han fick poängavdrag för sitt gnällande. Gick fram till 5-4 efter att ha haft stora problem i serven. Sen gick han fram och fick två matchbollar i Monfils serve. Brände båda. Sen fick han en till. Brände den och Monfils tog hem gemet till 5-5 till slut innan man bröt.

Men det var inte det roliga med matchen. Det roliga var när kommentatorn slängde ur sig “det är så mörkt på banan därute att man inte ens ser Monfils på andra sidan banan”.

Jag vet inte om det är på gränsen till vad man får säga eller inte. Hos PK-gänget blir det väl ett jäkla liv antar jag. Men man måste ju också inse att det fakta att han hade ganska rätt.

Är man mörk syns man väl rent logiskt snäppet sämre än om man är ljus.
Frågan är bara huruvida det är tillåtet att säga så eller inte i det känsliga samhälle vi lever i.

Skärmdump här. Ja, det är ju dumt att man inte får uttrycka sig om saker som “rent logiskt” följer av saker i det här landet. Som att invandrare begår fler brott. Eller att kvinnor är sämre på att göra saker.

Credit where credit is due. Tack Robert Pettersson, för lysande underlag för humor. Tack Hannes Mannerheim för att ha länkat de flesta av inlägget.

5 Responses leave one →
 1. Snild permalink
  September 5, 2011

  notsureifserious.jpg

 2. September 5, 2011

  Som Snild är inne på – han är sportvärdlens svar på Kissie, en länkhora:

  http://emanuelkarlsten.se/09/tre-saker-alla-kommer-att-snacka-om-imorgon/

  Men han gör det bra… :-)

 3. September 5, 2011

  Herregud.

 4. Arakun permalink
  September 5, 2011

  Wow! Finns det verkligen folk som resonerar såhär? I så fall är det allt bra sorgligt. Min första reaktion när jag läser den här typen av inlägg är vanligtvis “troll”.

Trackbacks and Pingbacks

 1. Gudrun och Fredrik i stort och smått | Tidens tecken

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS