Skip to content

Bilderna SL inte ville ha

2011 January 30

SL har just nu en tävling där de låter folk designa Access-kort. Kul tävling faktiskt. Eftersom det nästan bara är folk som älskar kollektivtrafik som är med i tävlingen handlade självklart många av bidragen i tävlingen om nolltaxa. I skrivande stund är både förstaplatsbidraget och andraplatsbidraget på temat nolltaxa. Planka.nu startade under gårdagen – när flera bidrag om nolltaxa redan plockats bort av SL sedan de nått topplistan – en tävling där man kunde vinna en symbolisk prisväska om man la upp ett bidrag på temat nolltaxa. Därför la jag upp två bidrag som inom en minut blev bortplockade. Då jag inte vill att ni missar det konstnärliga värde jag som Kulturskapare skapat lägger jag upp dem här.

Bidragen på plats:

Bidraget "gratis" innan det plockades bort.

Bidraget "kuken-spärrlinjen" innan det plockades bort.

Här är bilderna högupplösta. Som konstnär är min stil kopimi. Därför intygar jag att allting i bilderna är copypastabilder från google – förutom texten i “kuken-spärrlinjen”.

"Gratis" anspelar på en jämförelse mellan det "gratis"-hån som både Piratbyrån (Piratpartiet) och planka.nu fått kastat på sig. Huruvida det är rättvist eller inte förtäljer inte konstverket.

"Kuken-spärrlinjen" anspelar ömsom på Carl Johan De Geers traditionella verk "Skända flaggan" och ömsom på Hannes Mannerheims "Skända arbetslinjen". Länkar: http://www.galleristefanlarsson.net/uploads/images/carljohan/A.Skanda.jpg och http://fredrikedin.files.wordpress.com/2010/12/skanda_arbetslinjen-1.png

UPPDATERING: Efter den här nyheten om att SL lagt ner målet mot graffitikonstnären NUG från Konstfack som i sitt examensarbete filmade någon som klottrade ner en av SLs vagnar kunde jag inte motstå att lägga upp ett till bidrag. Så länge som det finns kvar finns det här. Här är bilderna:

Bidraget "Konstfack trolling SL" innan de plockas bort.

"Konstfack trolling SL" är alltså en remix av ett screenshot från konstfack-graffitikonstnären NUGs film där en SL-vagn klottras ner. Här kan man se en kopia av screenshotet.

UPPDATERING 2: Missa inte heller Rikards fenomenala bidrag “Munntorr”:

Rikards bidrag "Muntorr" anspelar alltså på Jesper Nilssons bilder på civilpoliserna som utpressade honom i tunnelbanan när han fotograferade dem. Klassisk händelse. Läs mer på http://tuggarna.posterous.com/polisen-som-mitt-i-tunnelbanan-star

10 Responses leave one →
 1. Rikard permalink
  January 30, 2011

  Lämnade ett bidrag “Muntorr”.

  http://i.imgur.com/tilL6.png

  (fotot är CC-BY-SA 3.0, as seen in http://tuggarna.posterous.com/polisen-som-mitt-i-tunnelbanan-star )

 2. Pelle permalink
  January 30, 2011

  Verkligen moget gjort!

  Tror ni Piratpartiet får det lättare att etablera sig med sådan här “argumentation” eller barnfasoner!?

 3. January 31, 2011

  Pelle: Jag tror att du har kommit fel. Det här är Isak Gersons personliga hemsida. Vad du letar efter är piratpartisten Isak Gersons piratpartistiska hemsida där han bara skriver om piratpartistiska ämnen på ett sätt som bidrar till Det Goda För Partiet®. Lyckligtvis känner jag till administratören för den hemsidan. Du kan nå honom på spam@isakgerson.se.

 4. January 31, 2011

  Rikard: Såg den. Skickade vidare till @redundans på twitter. Vi båda skrattade gott :-)

 5. Pelle permalink
  February 2, 2011

  Isak: Det gör väl inte saken bättre.
  När är du (låtsas)”politikern” och när är du “personliga” Isak?

  Tror du verkligen du kan separera dem?

 6. February 2, 2011

  Pelle: Din mamma gör inte heller saken bättre.

Trackbacks and Pingbacks

 1. Tweets that mention Isak Gerson › Bilderna SL inte ville ha -- Topsy.com
 2. Konsten tar tunnelbanan « Skumrask
 3. Därför bör vi skända spärrlinjen | Isak Gerson
 4. Därför bör vi skända spärrlinjen | copy is right

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS