Skip to content

Almedalen: Intressant

2010 July 10

Det här är också ett blogginlägg som skulle publicerats igår.

Dagen har varit väldigt mycket. Ett försök till gemensamt tema är omöjligt. Det gemensamma är kanske att alla var intressanta. Dagen började med en jättegod vegansk frukost på Alternativveckan för 20 kronor. Sedan hängde jag på Alternativveckan, H12 och i Piratpartiets tält. Jag försökte gå till seminariet “Politik för stjärnfamiljer” på Alternativveckan med Klara Ellström och Mattias Bjärnemalm, men eftersom vi tre hade utgjort majoriteten av publiken ställdes seminariet in. Synd. Nåja, jag gick på ett annat seminarium på Alternativveckan, Ofogs föreläsning om vapenexport kontra fattigdom. En otroligt intressant föreläsning. Särskilt för mig som är filosof och intresserad av globalisering. Otroligt intressant!

På kvällen anordnade Piratpartiet två evenemang. Först diskuterade Johanna Nylander från Juliagruppen och Robert Renling från Fyrtornsgruppen Hatalagringsdirektivet och Smile29. Det diskuterades inte bara teknik och juridik, utan också psykologi och sociologi. Skönt. Internet är inte mycket mer teknik än vad en människa är lungor. När jag skriver sitter jag på bokreleasen till boken där jag deltar med ett kapitel, “Kunskap Kommunikation Kontroll”. I panelen sitter Sandra Grosse, Ulf Bjereld, Karl Palmås och Klara Tovhult, som också är redaktör. Det är spännande att se en debatt med två deltagare som är så akademiska. Det påminner mig lite om kritiken mot min skriftliga retorik, som sägs vara lite för akademisk. Nåväl, jag njuter av det akademiska.

Ikväll startas Ung Pirat Gotland upp igen. Det är också en grillfest som Piratpartiet anordnar där jag ska få träffa en gammal kursare som är väldigt trevlig (som filosofer är). Det blir nog trevligt. Imorgon är det nästan inget på schemat. Alla åker hem. Få se om jag bloggar då. Kanske ett inlägg om veckan.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS